Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

De kop is eraf!


Na de teampresentatie op de verenigingsdag mocht afgelopen zaterdag 17 september het sterren assemblee van Kraftwell symmachia heren 1 eindelijk het veld weer in om hun eerste wedstrijden van het seizoen te gaan spelen. Dit was gelijk voor het "eggie" tijdens de 1ste ronde van de nationale beker.

 

Het team dat met 2 "oude bekende" Jasper en Gijs na een jaar afwezigheid nagenoeg het zelfde is gebleven verzamelde op voor het eerste heren team een niet gebruikelijke en vooral veel te vroege tijd bij d'n Dijck om vervolgens naar Krimpen aan den IJssel te rijden.

 

 

Daar aangekomen stonden er 3 wedstrijden op ons te wachten en na een lekker bakje koffie gingen we ons dan ook vol goede moet klaarmaken voor de eerste pot.

 

Deze pot speelde we tegen de mannen van Forza Schouwen-Duivenland heren 1, dit team kende we nog uit de competitie van afgelopen seizoen toen zij als promovendus een goed seizoen hebben gedraaid. We moesten dus gelijk aan de bak! In de eerste set gingen we gelijk op en trok het team uit Zeeland aan het langste eind. Dan de 2e set maar winnen, dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. De service druk werd aan Zeeuwse kant opgevoerd en helaas verloren we ook de 2e set. Einde wedstrijd maar de kop was eraf!

 

De 2e wedstrijd was niet alleen een wedstrijd voor de beker maar ook gelijk een goede niveau meting van de eerste tegenstander in de competitie die volgende week start, namelijk tegen Atak'55 heren 1 uit Waspik. De afgelopen seizoenen een tegenstander met veel strijdlust en dus een team waar je niet zo maar van zou winnen. Tijdens de warming up bleek al dat we een hoop bekende gezichten misten uit dat team en het leek er op dat hun jongens A in een keer door geschoven was naar het eerste team. Ook tijdens de wedstrijd bleek al snel dat de jongen jongens aan de andere kant niet opgewassen waren tegen het niveau wat wij wegzetten. Zowel de eerste als de tweede set gingen dus zonder heel veel moeite naar Roosendaalse zijde en alles was dus nog mogelijk om een ronde verder te komen in de nationale beker.

 

Daarvoor moesten we wel winnen van het thuis spelende team City Lens Krimpen heren 1 dat uitkomt in de 1ste divisie, ook geen onbekend team voor de meeste van ons dus wisten we dat dat een moeilijke opgave zou worden maar zeker geen onmogelijke. Tijdens de eerste set gingen we dan ook vol enthousiasme van start en dit leverde goede rally's op aan beide kanten van het net. Door dit spel pakte we een voorsprong die we niet meer weg hebben gegeven en dus de eerste set wonnen!

 

Tijdens de set wissel kregen we dan ook te horen dat we dit spel vast moesten houden alleen dacht Krimpen daar anders over en met een paar wissels (nu wel het basis team) konden ze meer druk weg leggen aan onze zijde waardoor we al snel tegen een dikke achterstand aan keken. Er zat niets anders op dan de 2e set zo goed mogelijk door te komen en op te laden voor een 3e en beslissende set.

 

In deze set konden we het niveau van de eerste set weer oppakken dus werd het een spannende set. Na een paar keer achter gestaan te hebben kwamen we weer bij en was het aan ons om het af te maken, helaas hadden we onze energie ver verspeeld met het terug komen, dat krimpen het afmakte en we dus helaas de 3e set ook verloren.

 

Al met al een prima eerste wedstrijddag waarin we met z'n alle hebben laten zien dat we met hard werken een goed niveau op de mat kunnen leggen. Nu aan ons de taak om dat een hele wedstrijd lang neer te kunnen zetten. Maar dus een goede uitgangspositie om het seizoen met te starten.

 

As zaterdag onze eerste competitie wedstrijd uit in Waspik om die week erna op zaterdag 1 oktober voor het eerst dit seizoen thuis te spelen in onze eigen sporthal d'n Dijck. We hopen dan ook met heel het team dat de tribunes weer goed gevuld zullen zijn om naar ons te komen kijken. En met de werklust en strijdlust die er in het team zit zullen ook dit jaar de wedstrijden weer erg aantrekkelijk zijn om naar te komen kijken. Dus hopelijk tot snel in de sporthal!

 

Nr. 1 Gijs Frijters