Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Quitters don't run, runners don't quit!


Raceverslag: Kraftwell Symmachia Roosendaal HS1 – Hands Up HS 1, 01-10-2016

Door: Bart van Driel

 

Na een prima competitiestart met een 1-3 overwinning vorige week tegen Atak'55, inclusief gelegenheids-libero Tim Nieuwkamer i.v.m. afwezigheid van ondergetekende, was het zaterdag 1 oktober de dag van de eerste thuiswedstrijd van seizoen '16-'17. Voor de schrijver van dit verslag de eerste wedstrijd weer na een zomer van vele off-road kilometers hardlopen in de bergen. Om enigszins in het thema van mijn zomer te blijven een volleybal-wedstrijdverslag in de trend van een ultra-trailrun...

 

DSC 8876

 

 

Zoals gebruikelijk beginnen we iedere wedstrijd met een voorbespreking. Hier stippelen we de route uit hoe we het meest optimaal de finish lijn kunnen halen, bespreken we welke tegenstanders we gaandeweg in de gaten moeten houden, hoe we de tegenstander op achterstand kunnen zetten, etc.

 

Vervolgens starten we de warming-up en lopen we intervallen met diverse looppatronen en vormen over een afstand van zo'n 9 meter. Ook werken we aan onze D+ (hoogtemeters) d.m.v. een blokkeervorm waar we per persoon iedere keer minimaal een slordige 2.43m D+ aantikken. Tijdens de ultra korte loopvormen op de plaats met de bal met 2 of 3 personen testen we elkaar regelmatig even met wat D- tijdens het opduiken van een kort geplaatste tipbal. Hierna volgt wat kort sprint werk van zo'n 3 a 4m gevolgd door een explosieve sprong voor extra D+, serveren we een paar ballen uit stand en nemen we een pas op de plaats voor wat rust zodat de race kan beginnen. De laatste materiaal checks worden gedaan, en dan kunnen we van start...

 

Tot aan de eerste grote ravito werd meteen duidelijk dat Hands-Up het ons niet gemakkelijk zou gaan maken en bleven ons de hele tijd kort op de hielen zitten. We kenden ze goed vanuit ons Play-off races eind vorig seizoen, alleen hadden ook zij een paar wijzigingen in het team doorgevoerd. We liepen de hele eerste sectie gelijk op, maar de Kraftwellers bereikten als eerste de ravito in een tijd van 32-30. Vooral door stevig inval-haaswerk van Sergeant Frijters werd uiteindelijk de eerste sectie winnend afgesloten. Ondanks dat de 2 race-directors er alles aan deden om het verloop van de race te beïnvloeden, hielden wij stand. Opdracht nu werd: vocht en energie aanvullen voor de 2e sectie en onderweg de tips van de trainers in acht nemen.

 

In de tweede sectie werd een stevige sprint ingezet door de Symmachianen na het verlaten van de ravito en werd er binnen no-time een voorsprong opgebouwd. Aan de hand van de kersverse aanvoerder en pacer F. Compagne werd het tempo nu goed verdeeld en Jasper Volbeda bewees maar weer eens dat het juiste schoeisel het verschil kan maken. De Berlicumse atleten konden het tempo niet bijbenen en konden tijdens het verdere verloop geen antwoord vinden. Zodoende konden de Symmachianen als eerste over de tijdregistratiematten stappen aan het einde van de 2e sectie in een tijd van 25-17.

 

Sectie 3 gaf een heel ander beeld... Het leek alsof de Roosendaalse atleten in de herstelmodus bleven hangen en kwamen binnen korte tijd op achterstand. Hands-Up had hun kopgroep anders geformeerd waardoor bepaalde lopers aan de buitenkant uit de wind werden gehouden en andere konden aanvallen. Hier had de Roosendaalse formatie wat problemen mee aanvankelijk en produceerde zelf ook een aantal misstapjes. Maar... wetende dat dit soort ultra marathons meestal op uithoudingsvermogen beslist zullen worden en de kwaliteit van de atleten altijd boven komt drijven, werd er defensief gelopen gedurende deze sectie. Doseren is in deze fase van een marathon partij van cruciaal belang! Passer-loper E. Compagne blijft in dit soort situaties de rust zelve. Halverwege sectie 3 ging de doseerknop weer om en binnen korte tijd was het gat van 7 gedicht en konden we erop en erover. Vanuit een soort van trance stoomden we door en bereikten we de top van D'n Dijck op een hoogte van 25-22!

 

Ondanks dat zo'n laatste sectie een formaliteit is en het een kwestie van uitlopen is, moet er wel gestreden blijven worden om het goede gevoel vast te kunnen houden. Heel over de finish komen alleen is niet voldoende. Imponeren is een manier om dit te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij onze boomlange Adriaan. Een mentale tik uitdelen aan je tegenstander kan voor de volgende race ook van belang zijn. Geef ze het idee dat ze altijd achter de feiten aan zullen blijven lopen. Dit lukte uiteindelijk helaas maar ten dele... Team Berlicum bleef goed mee gaan en pakte soms zelfs de leiding. De dappere strijders uit Oost-Brabant bleven knokken voor eremetaal. Doordat de West-Brabanders (+ een paar verdwaalde Zeeuwen) zich het snot voor de ogen bleven werken en zich niet lieten misleiden door de "praatjes" van hun achtervolgers, verliepen de laatste km's vrij gelijk op. Coach Appels voerde nog enkele tempo wissels door en zo kwam de finish in zicht... Doordat de achtervolgers een paar keer in de blokkerende Roosendaalse valkuil liepen, kwamen ze telkens weer op achterstand. Vervolgens maakte Kraftwell weer een misstap waardoor een punt bij de finish in zicht kwam voor Hands Up. Het bleef spannend tot aan de laatste meters!

 

Na een extreme lange duurloop van talloze uren werd de eindstreep van deze ultraloop als eerste bereikt door Kraftwell Symmachia Roosendaal HS1! De laatste sectie werd afgesloten in een tijd van 30-28. Eindtijd 4-0...

 

Nu met zijn allen aan de herstel shake (bolussmaak) van Ambachtsbakker Van Oost en een paar dagen met de beentjes omhoog. Een uitlooptraining op het strand en dan dinsdag & donderdag het vizier op de volgende race. Volgende week hopelijk geen marathon partij tegen De Singellopers uit Breda, maar een korte sprint van 200m naar een nieuwe overwinning!

 

PUNANI