Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

3 x is geen scheepsrecht!


Na een week vol vorst, regen en zonneschijn mocht er zaterdag weer aangetreden worden. De fotoshoot voor de supermarktplaatjes stond op het programma. Iedereen was ruim op tijd, haartjes mooi geknipt en in de lak. In de zeer professioneel ingerichte fotostudio van Pieter moest het gaan gebeuren. De sfeer was gespannen, maar hier en daar toch een lach op de gezichten. De shirts werden verdeeld en aangetrokken en uiteraard daarna voor de spiegel om het kapsel weer op orde te krijgen. Op analfabetische volgorde van nummering werden de foto's geschoten. De flitsen vlogen om onze oren. Hier en daar moest er een jeugdpuistje weggewerkt worden, maar het resultaat mag er zijn. Na de pauze mochten we op voor de teamfoto. Tenue werd weer aangedaan, haren weer gekamd en binnen 10 minuten hadden we er een mooi plaatje op staan.

 

Ineens bleken er 9 verdwaalde Zeeuwen in de zaal te staan die wel een potje wilde volleyballen tegen ons. Aangezien we ons tenue toch aan hadden vonden wij dit geen probleem. Eerder dit seizoen hadden wij immers verloren in een oefenwedstrijd en tijdens de beker. We hadden dus nog wat recht te zetten. De pepernoten werden uit de volleybalschoenen gehaald en we waren klaar voor de start. In een koude hal werd er gestart met de 1e set. Deze ging redelijk gelijk op tot halverwege de set het krachtsverschil duidelijk werd. Wij maakten minder fouten dan de tegenstander en wonnen de set met 25-19. De 2e set knalden we door en werd het verschil nog duidelijker. Deze set werd eenvoudig gewonnen met 25-15. Het massaal toegestroomde publiek ging uit hun dak.

 

De 3e set werd er anders gespeeld. De concentratie viel weg en maakte plaats voor een hogere foutenlast. Toch bleef het redelijk gelijk op gaan maar tegen het einde maakten de Zeeuwen minder fouten en wonnen de set met 25-22. De 4e set moest het dan maar gebeuren, de winst lag binnen handbereik. Maar in plaats van er vol tegenaan te gaan werd de concentratie weer wat minder. Onnodige fouten werden gemaakt en de Zeeuwen kwamen wat beter in hun spel en kregen meer vertrouwen. Deze set werd verloren met 25-17. Een 5e set was in aantocht, daar hadden we geen rekening mee gehouden. Het spel werd niet beter en kwamen al snel op achterstand. Er werd nog wat gewisseld maar we konden geen vuist meer maken. Met 15-11 eindigde de set en de winst ging naar Zeeland. 3 x is scheepsrecht gaat dus niet op en we zijn ondertussen in verregaande onderhandelingen om dit spreekwoord dan ook te verbannen uit de Nederlandse taal.

 

Zaterdag 10 december spelen we om 14.30 uur de derby in en tegen Zundert. Supporters zijn daar ook welkom dus kom gerust kijken. Zaterdag 17 december staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan spelen we tegen de huidige nummer 2.

Dan verwachten we zeker veel publiek!!