Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

De Derby tegen de Burgst


IMG 0888Zoals bij elke thuis wedstrijd werd er verzameld in D'n Dijck om 1730 door de mannen van Kraftwell Heren 1. Voor er werd opgekleed werd er hier en daar nog een bakje koffie gedronken. Sommige mannen gingen nog een potje darten of een lekkere salade eten. Toen was het tijd om te gaan omkleden.

Hier maakte de mannen kennis met de Spikey van de maand, Sem Methorst. Na de tactiek bespreking van Roeland werd de basis weg gezet en konden we beginnen aan de warming-up.

 

 

Na het inlopen, inspelen en inslaan mocht Sem de eerste serves van de wedstrijd doen. Deze was zuiver over het net heen en de wedstrijd was begonnen. Bij de eerste bal hing de spanning al gelijk in de lucht, helaas werd deze door Kraftwell verloren. Nu konden we beginnen met de wedstrijd tegen de mannen uit Breda.


De eerste set kregen de heren van Kraftwell de pass niet goed onder controle. De mannen van de Burgst stonden een stabiele set te spelen. Elke aanval van Kraftwell werd door de Burgst beantwoord. Er vond nog een wissel plaats tussen de spelverdelers. Helaas kon Lex dit niet omdraaien en deze set werd verloren met een matige 18-25


De 2de set begon en gezegde luidt: Het staat 0-0, het veld is 162 vierkante meter en er staan 12 (14 met libero's) man in het veld. Alle mogelijkheden voor kansen voor de mannen van Kraftwell! Er was set wisseling iets gezegd door de coach Roeland Appels waardoor de mannen van Kraftwell ineens gas gingen geven. Pass was onder controle, aanvallers scoorde weer en de set werd uiteindelijk gewonnen met een duidelijk verschil van 8 punten. Eindstand 25-17


De Burgst kreeg de druk van de mannen van Kraftwell niet meer onder controle. De lijn uit de 2de set werd duidelijk door getrokken en de Burgst moest in grijpen, wissel van de spelverdelers. Dit had echter geen nut meer en de set werd gewonnen met weer 8 punten verschil, 25-17.


Kraftwell zag kansen om de wedstrijd binnen te slepen en was niet van plan om de laatste set weg te geven. Ze waren erg sterk op de side-out en verdedigde hier en daar een bal die ze vervolgens nog scoorde. De voorsprong was al vroeg voor Kraftwell, en dit pakte ze door tot de 25. Weer een eindstand van 25-17 trouwens, altijd leuk.


De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en Heren 1 staat goed op de ranglijst, dit de rest van het seizoen nog volhouden en wie weet waar we eindigen!!

 

IMG 0933

 

Punanii