Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Op een been kan je niet staan.


20170204 192847 094En een ezel stoot zich over het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Nou, dames en heren. Ik kan u vertellen. Wat zijn die Flamingo's toch koppige vogels. Al struikelend en strompelend op dat ene been blijven ze stug tot twee keer toe volhouden. Siert ze ook wel natuurlijk, maar in strijd met een Roosendaalse Tullepetaon zal het de Flamingo zelden goed afgaan. Zo bleek maar weer afgelopen zaterdag toen Kraftwell Symmachia Heren 1 het thuis opnam tegen de felgekleurde, roze vogels uit het zuiden van Nederland.

 

 

 

 

 

 

Niks gaat vanzelf natuurlijk. Al lijkt zo'n eenbenige vogel een gemakkelijk slachtoffer. Het tegendeel is waar. In de eerste confrontatie Tullepetaon vs. Flamingo bleek al snel dat het geen makkie zou worden. Echter wisten we het daar, ondanks de snoeiharde eenbenige-sprongservices, ook voor elkaar te boksen de overwinning binnen te slepen. Als het uit lukt, moet het thuis zeker nogmaals kunnen! We begonnen dan ook tot op het bot gemotiveerd aan deze mooie pot.

 

Ook daarin bleek dat we weer niet alleen waren. De Flamingo's hebben de koppen bij elkaar gestoken en een strijdplan weten te vormen waar we de eerste set maar geen antwoord op hadden. Je staat er trouwens van te kijken hoe hoog zo'n Flamingo kan springen. Maar goed. Met name aanvallend kwam het allemaal wat te kort vanaf Roosendaalse zijde. Gelukkig wisten we in set 2 en set 3 het spreekwoordelijke tij te keren. En dan blijkt. Dat als je al op een been moet staan en dan ook nog in een wisselende stroming, zelfs Flamingo's dit best lastig vinden. 2-1 Voor. Laat die vierde set maar komen!

 

Nou zouden wij natuurlijk onszelf niet zijn als we deze set even gemakkelijk zouden binnen slepen door door te gaan met het spel wat we speelden. Om vervolgens lekker Veld 3 in te gaan en met z'n allen een biertje en 1 ice tea green te drinken op de overwinning. Heerlijk een portie kaasstengels weg te werken. Wellicht nog een klein broodje Mexicano er achteraan. U kent het wel. Nee. Wij zijn Kraftwell Symmachia Heren 1 en behalve dat we het onszelf graag moeilijk maken, schotelen we ons trouwe publiek met liefde en plezier een 5e set voor. We doen het graag. Want volleybal is leuk. Je betaalt tenslotte toch contributie. Alles voor de fans.

 

Gelukkig werden we de 5e set wakker geschud en startten we fel aan de grande finale om met een voorsprong van helft te wisselen (waarom doen we dat toch in dat spelletje van ons?). Met een pare rake klappen hier en een paar verdedigingen daar wisten we, niet meer dan terecht, alsnog de wedstrijd binnen te halen. Wederom een mooie overwinning in D'n Dijck tegen een topper uit de competitie. Laten we hopen dat die lijn zich zo doortrekt, want dan hebben we nog een hoop mooie wedstrijden voor u in petto! Daarbij zien wij u graag langs de lijn om samen met ons te strijden voor de volgende overwinning. Een voor Punani, allen voor Punani!

 

Oh wacht. Ik vergeet wat! Dat dit jullie niet is opgevallen trouwens, als trouwe lezers van de Symmachia proza, jullie hadden namelijk nog een verslag te goed. De uitwedstrijd van vorige week tegen EMD Tooling in het niet zo pittoreske Reuver. Limburg wel te verstaan. 4-0 Klop. Wat een druktemakers daar (je zou bijna zeggen: hou d'oew gemak is!). Daarnaast zeer plaatselijke mist en daardoor slecht zicht. Niet te veel woorden meer aan vuil maken. Of zoals we dat (blijkbaar niet alleen hier in Brabant) zeggen: hou d'oew bakkes!

 

Het is mooi geweest. Het eerste is nog vol in de race om degradatie te voorkomen en om kampioen te worden. Het kan alle kanten op. Wij gaan uit van het positieve. Want een wijs man zei ooit: wanneer je negatieve gedachten vervangt voor positieve gedachten, worden de resultaten vanzelf positief. Daar houden we van. Als het lekker vanzelf gaat.