Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Van strijden tegen de baard in de keel naar strijden tegen de pluisjes op de kin


20161008 130232 013Als nieuw team promoveren, als promovendus het kampioenschap pakken en vervolgens een dubbele promotie meemaken. Kortom: van de 3e naar de promotieklasse in twee jaar. Van strijden tegen de baard in de keel naar strijden tegen de pluisjes op de kin. We zijn weliswaar twee jaar verder, maar met een gemiddelde leeftijd van nipt 20 jaar oud is de pubertijd nog niet helemaal ontgroeid.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle drie de tegenstanders die we tot nog toe troffen bij voorbaat dachten een gemakkelijke middag/avond te hebben. Niets bleek echter minder waar. De seizoensouverture tegen De Burgst 2 in Breda zou een lastige worden. De Burgst stelt namelijk dat er niemand wint in 'Breda-aa-aa'. Wij kregen het echter voor elkaar en zo werd onze eerste wedstrijd in de promotieklasse verassend genoeg met 3-1 gewonnen.

 

 

Een week later speelden we thuis tegen het bijna Belgische Stevo. Al snel leek het erop dat dit één van de wedstrijden zou worden waar we al bang voor waren: een kansloze 4-0 nederlaag. Niets was wat het leek, want een 14-24 achterstand in de eerste set werd punt voor punt weggewerkt. Niemand lag er wakker van dat de set alsnog met 24-26 verloren ging, want we waren ontketend. Punt na punt werd binnengesleept in ook deze wedstrijd ging met 3-1 gewonnen. Nieuw voor ons: we maakten ons debuut in het sportkatern van de PZC. De trainer/coach van de Axelse equipe stelde: "We verloren meer door ons eigen falen, dan dat het hun verdienste was.". Dat je fouten afdwingt laten we maar even voor lief.

 

Weer een week later was dat niet anders. Het derde team van Next Volley Dordrecht schoot in de lach toen ze ons het veld op zagen bouwen. Onderschatting. Drie kwartier later waren de rollen echter volledig omgedraaid. Een voorsprong van 10 punten kwam niet in gevaar en we pakten de eerste set. De tweede set ging echter net zo dik verloren en de ervaren Dordtenaren dachten ons te kunnen pakken op verbaal geweld. Ondanks onze jeugdigheid gingen we hier niet in mee en bleven we koeler dan onze tegenstander. De derde set was een zeer tumultueuze, maar ging wel gewonnen met 25-23. Tien (!) gele kaarten gingen naar de tegenstander van boven de sloot en de setwinst werd gevierd als een kampioenschap. In de vierde set kwamen we ver achter te staan en waren we eigenlijk al meer bezig met de vijfde set, totdat Chris het op zijn heupen kreeg. Bal na bal werd afgeblockt en Dordrecht kwam er niet meer langs. Punt voor punt kwamen we dichterbij en we vlogen over onze gasten heen. Bij 24-20 deelden we de genadeklap uit en weer leek het alsof er een kampioenschap behaald werd. Min of meer was dat ook zo, want met deze overwinning zijn we EEN JAAR LANG ongeslagen.

 

Drie overwinningen op rij in de promotieklasse, de tweede plaats op de ranglijst, een jaar lang ongeslagen en de wedstrijd tegen Gavoc'10 op het programma: wij hebben er zin in!