Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Jongens A bij de beste 16 jongensteams van Nederland!


Dat op zaterdag 7 januari de eerste ronde van het NOJK heeft plaatsgevonden, is ondertussen wel bekend bij de meesten. Maar wie nu precies de 10 helden in spé zijn die de jongens-jeugd van Kraftwell Symmachia Roosendaal vertegenwoordigden, is minder bekend.

 

Van het kersverse kampioensteam Jongens A maken Lex Donkersteeg, Shurmen Dossett, Reno van Eekelen, Timo de Graaf, Rick Mertens, Max Tramper en Stefan Wegman deel uit van het NOJK-team. Deze jongens spelen vanaf heden in de A-Hoofdklasse. Het team is aangevuld met Heren 2-spelers Jurre Compagne en Tim Nieuwkamer en Heren 1-speler Rik van Schaaik.

 

Deze bende stond in aanloop naar (en ook tijdens) het NOJK onder leiding van Rick Hoogerbrug en Wessel de Beer. Onder het mom van “de reis is mooier dan de bestemming” werd de voorbereiding ingepland. Deze bestond niet alleen uit trainingen, maar ook uit deelname aan het VOKO Top A toernooi en een oefenwedstrijd tegen het eerste herenteam van AVC’87. Kortom: een periode waarin een hoop ervaring opgedaan kan worden.

 

De eerste paar trainingen verliepen prima en het team werd klaargestoomd voor het VOKO Top A Toernooi (tot en met 23 jaar). Hier waren we veruit het minst ervaren team en de verwachtingen waren dan ook laag. De eerste wedstrijd moest er meteen vol aan de bak gegaan worden tegen de 3e en 2e divisionisten van Atak’55. De eerste set werd nipt verloren (31-29), maar daarna werd Atak’55 verassend verslagen (2-1). Een toevalstreffer was het niet, want ook de talenten van gastheer VOKO werden verslagen (2-0). De finale lonkte, maar van het andere team van Symmachia (2-1) en De Zeeuwse Combinatie (2-0) werd verloren. De finale werd dus misgelopen, maar in de troostfinale herpakte het team zich. Hierin werd VOKO wederom verslagen (2-1). Een prestatie van formaat! Daar bovenop eindige Rik van Schaaik als 3e in het klassement voor 'Beste speler van het toernooi' en Tim Nieuwkamer als 1e. 

 

Er werd nog een extra oefenwedstrijd ingepland, tegen het eerste herenteam van AVC'87 wat in de 1e klasse speelt. Een lastige tegenstander, maar ook zij werden aan de zegekar gebonden (3-1). De voorbereiding leek perfect te verlopen, zij het niet dat Max twee dagen voor het toernooi zijn voet blesseerde. Een flink gemis, maar ook een extra motivatie voor het team om de volgende ronde te behalen zodat Max ook zijn NOJK-debuut kan maken.

 

Het vertrouwen was groot bij de eerste wedstrijd op het NOJK en Volley2B werd volledig weggeslagen (25-14, 25-11). Topdivisionist Compaen was onder de indruk, maar vreesde geen moment voor ons. Al hun spelers waren ruim een kop groter dan de onze en in de eerste set begon prima met een 3-0 voorsprong. Toen Compaen scoorde en hun serveerder ons brak met negen achtereenvolgende services, leek het compleet fout te gaan. Langzaam maar zeker werd de schade teruggebracht, maar setwinst zat er geen moment in (21-25). Ook in de tweede set dacht Compaen uit te kunnen lopen door een reeks services, maar een dubbele wissel bracht meer rust in de pass en met een gescoorde bal werd hun servicereeks gebroken. Halverwege de set pakten we een voorsprong die we niet meer weg gaven. Compaen was van slag en wij pakten door: 25-18. Een gelijkspel dat voelde als een overwinning voor ons (en op setsaldo was het dat ook!).

 

Plots lagen er kansen op een volgende ronde. Werd er van Eredivisionist Dynamo Apeldoorn gewonnen, dan zou de Halve Finale een feit zijn. Gebeurde dit niet, dan wachtte ons een extra beslissingswedstrijd tegen Timios. De dag bleek wat lang te duren en enigszins ongemotiveerd werd de eerste set van Dynamo verloren met 21-25. Met wat vers bloed binnen de lijnen toonden we in de tweede set aan over veerkracht te beschikken. Dynamo werd met 25-17 verslagen en het vertrouwen was weer terug voor de laatste en allesbeslissende wedstrijd.

 

Tegen Timios ging het gelijk op, totdat een serverende Jurre het op z'n heupen kreeg. Timios knakte en de eerste set werd gewonnen. Zo goed als de eerste set afgesloten werd, zo slecht begon de tweede. Bij achterstanden van 5-0 en 8-1 werd er een time-out aangevraagd. Veel leek het niet te helpen, want Timios pakte door tot 10-2. Het was wachten op een moment waarop het enthousiasme terug kwam. Een mooi punt, een goed block: alles was wenselijk. Het duurde even, maar Stefan zette zijn handen tegen een geslagen bal van Timios. Het punt werd gevierd alsof we al door waren en het vertrouwen was terug. Er klonk plots er alleen nog maar “Kraftwell! Hey! Hey!” door de zaal, de trommel bonkte vrolijk door en het “Let’s go Kraftwell” spandoek (gemaakt door de toppers van Meisjes B) stond er net zo imposant bij als de zes spelers in het veld. Timios knakte weer en werd volledig overklast. De dikverdiende plek in de Halve Finale was binnen! Een absolute teamprestatie, waarin iedereen zijn rol kent en van onmisbare waarde is voor het team.

 

Onze A-jongens zitten nu bij de BESTE 16 JONGENSTEAMS VAN NEDERLAND. Op zaterdag 18 februari wordt de Halve Finale gespeeld. Waar en wanneer is nog niet bekend, maar the story goes on...