Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Jongens A grijpt nipt naast finaleplek op NOJK


Dat de eerste ronde van het NOJK in Den Haag overleeft werd, was al een prestatie op zich. In een bijzonder zware poule waren twee overwinningen (op Volley2B en Timios) en twee gelijke spelen (tegen Compaen en Dynamo Apeldoorn) voldoende voor een plekje in de Halve Finale.

 

Ook hier was de loting niet gunstig. In een poule met Next Volley Dordrecht en Pegasus Nijmegen was het behalen van de kruisfinale bijna een utopie. Als underdog reisden we dan ook af naar Den Dungen. Eenmaal daar aangekomen, bleek dat de andere teams ons níet als underdog zagen. Onze prestaties in de eerste ronde waren voor bijvoorbeeld Dordrecht een reden om ons te zien als gevaarlijke outsider. Dat we ons die dag uiteindelijk daadwerkelijk als outsider zouden profileren, hadden zij echter ook niet verwacht...

 

20170218 NOJK JA klein

De eerste wedstrijd was er een tussen de uitgesproken talenten van Dordrecht en de gewone jongens uit Roosendaal. Het was een bijzonder plaatje. Aan één kant van het net stond een team van lange jongens met sleeves, opgerolde mouwtjes, drie potten gel in hun haar en een scala aan liedjes waar je 'U' tegen zegt. Aan de andere kant stonden wij: een team. Het wedstrijdbeeld was typerend voor de uitslag. Wij (waaronder ook de ouders, andere familieleden en andere supporters vallen) vierden ieder punt een feestje. Niet omdat het moest, maar omdat we oprecht blij waren. Daar werd de eerste set op gewonnen: 25-22. Een flinke klap voor Dordrecht en een net zo grote opsteker voor ons. We namen dit gevoel mee naar de tweede set en we waren los. De stand was 18-8 in ons voordeel en de buit leek binnen. Er was nog wel een time-out nodig om de focus te herpakken, maar met 25-18 werd ook de tweede set gewonnen. Een uitslag die alle aanwezigen niet alleen verraste qua cijfers, maar vooral qua spel. Dordrecht maakte geen moment aanspraak op setwinst en de toon was gezet.

 

Tegen Pegasus hadden we aan één setwinst genoeg om als poulewinnaar te eindigen en zo in de kruisfinale een makkelijkere tegenstander te treffen. De focus ontbrak vooral in het begin van beide sets, maar de wedstrijd was een waar spectakel. Helaas wel een spectakel met een bijzonder zure uitslag: 24-26 en 25-27 in ons nadeel. We eindigden als nummer twee in de poule en in de kruisfinale wachtte topfavoriet Prima Donna Kaas Huizen op ons.

 

In onze pauze van anderhalf uur werd de teleurstelling langzaamaan opzij gezet voor trots, want slechts een enkeling had verwacht dat we überhaupt de kruisfinale zouden halen. We trokken de jas van underdog weer aan en deze bleek ons prima te passen. Het was wederom een prachtig beeld. De jongens uit Huizen zaten tegen de leeftijdsgrens aan, passeerden nagenoeg allemaal de 1,90m, waren gescout uit de hele regio en stonden onder leiding van Teun Buijs (de vader van Oranje-speelster Anne Buijs, red.). Wij stonden in het veld met drie B-spelers, middens van nipt 1,80m en twee coaches die nauwelijks ervaring hebben. Dat gezegd hebbende, bleken wij als team over ontzettend veel veerkracht te beschikken. De eerste set boden we goed tegenstand, maar eenmaal aangekomen bij 20-20 zakten we door het ijs: 23-25. De tweede set was de bepalende, maar al vroeg in de set bleken we moegestreden. Ons avontuur eindigde dus op de drempel van de Finale, maar wat hebben we Symmachia weer mooi op de kaart weten te zetten en wat hebben we veel respect afgedwongen. Het was voor iedereen een prachtige ervaring en volgend seizoen staan we er weer!

 

Uiteraard verdient iedereen het om genoemd te worden, maar in het bijzonder mogen Lex, Max en Stefan een plekje in de spotlights krijgen. Door de goede resultaten van het team, kregen zij pas in de laatste wedstrijd hun eerste speeltijd. Toch hebben zij van de eerste tot de laatste minuut achter het team gestaan. Er is geen chagrijnig gezicht gezien en we kunnen zeker concluderen dat dát de kracht was van deze groep: jezelf op kunnen offeren voor de teamprestatie. Hulde!

 

Het beste resultaat onder de naam Kraftwell Symmachia Roosendaal op een NOJK:

 

Halve Finalisten NOJK 2016/2017

Spelers: Jurre Compagne, Lex "de echte" Donkersteeg, Shurmen Dossett, Reno van Eekelen, Timo de Graaf, Rick "Ramon Servicekanon" Mertens, Tim "Krul" Nieuwkamer, Rik "aka Lex" van Schaaik, Max Tramper en Stefan Wegman.
Coaches: Wessel de Beer en Rick Hoogerbrug.