Wedstrijdprogramma


  D'n Dijck
  Kraftwell teams


Verjaardagen

 22-01 Ronald Nefs
 22-01 Saskia Gestel
 25-01 Bryan Godschalk
 25-01 Lethe Akkermans
 28-01 Marcel Baal
 29-01 Eda Yildrim
 29-01 Pim Eerens

Nabeschouwing seizoen 16/17


Het seizoen is weliswaar nog niet helemaal ten einde, maar aangezien er al druk gewerkt wordt aan het nieuwe seizoen, willen we toch graag kenbaar maken wat een goed seizoen we (bijna) achter de rug hebben.

 

Om te beginnen bij het CMV, waar CMV 3 én CMV 6 zichzelf "West-Brabants kampioen" mogen noemen. Op 20 mei zullen beide teams Symmachia vertegenwoordigen op de Rayon-kampioenschappen in Eindhoven. Ook de andere CMV-teams hebben goed gepresteerd en we mogen ons ongelooflijk trots prijzen met de grootste CMV-afdeling van regio Zuid! Een prestatie die zeker ook te danken is aan trainster Saskia van Gestel. Logischerwijs werpt zo'n grote CMV-opleiding ook zijn vruchten af voor onze jeugd.

 

 

Na een aantal magere jaren (in kwantitatief opzicht, want kwalitatief was er absoluut geen reden tot klagen), zijn we afgelopen seizoen met 5 jeugdteams (MA1, MB1, MC1, JA1, JB1/JC1) de regio ingetrokken. In de eerste seizoenshelft promoveerde Meisjes C1 middels een 2e plaats naar de 1e klasse, waar zij momenteel 4e staan. Deze meiden zijn stuk voor stuk én als team enorm gegroeid. Meisjes B1 greep in de eerste seizoenshelft nipt naast een plek die recht geeft op promotie (3e, red.), maar is in de tweede seizoenshelft met een ongekende overmacht kampioen geworden van de 2e klasse. Meisjes A1 werd in de eerste seizoenshelft al kampioen van de 1e klasse en zij zullen het seizoen eindigen als nummer 4 van de Hoofdklasse.

 

Bij de jongensjeugd werd Jongens C1 kampioen in de eerste seizoenshelft, waarna ze in de tweede seizoenshelft als Jongens B1 verder gingen. Hier staan ze momenteel 4e. Net als Meisjes A1, werd ook Jongens A1 in de eerste seizoenshelft kampioen van de 1e klasse. De jongens staan momenteel 2e in de Hoofdklasse.

 

Dat onze jeugd het goed doet, is dus een understatement. Het NOJK bracht echter een verrassende bevestiging. Na een aantal jaren van afwezigheid, trokken we dit seizoen met Meisjes A en Jongens A het land in. Meisjes A (met enkele B- en C-speelsters) werd weliswaar uitgeschakeld in de Voorronde, maar Jongens A steeg ver boven zichzelf uit en werd uitgeschakeld op de drempel van de Finale.

 

Volgend seizoen zullen we groeien met 3 jeugdteams (MA1, MB1, MB2, MC1, MC2, JA1, JB1, JC1). Ook het aantal NOJK-deelnemers gaan we zeer waarschijnlijk uitbreiden. Wordt vervolgd...

 

Dames 7 draaide dit seizoen prima mee in de 5e klasse ORV en hetzelfde geldt voor Dames 6 in de 2e klasse ORV. Dit seizoen hadden we bij de senioren een nieuw damesteam: Dames 5. Dames 5 bracht een welkome brug tussen de jeugd en de senioren. De dames draaien met 77 gewonnen sets en slechts 7 verloren sets een superseizoen, maar worden waarschijnlijk wel 2e. Via P/D-wedstrijden zullen ze promotie naar de 2e klasse af moeten dwingen. Wat top is om te zien, is dat een groot deel van Dames 5 ook regelmatig meetraint en –speelt met Dames 2. Dames 4 begon in de 2e klasse verassend wisselvallig. Ze hebben zich goed herpakt en staan momenteel 6e in de (brede) subtop. Dames 3 was de eerste seniorenkampioen van het seizoen en is met overmacht kampioen geworden in de 2e klasse. Hiermee komen ze na één seizoen weer terug in de 1e klasse. Dames 2 streed vorig seizoen nog voor P/D naar de 1e klasse, maar gaat dat dit seizoen doen voor P/D naar de 3e Divisie. Hiervoor moeten ze nog wel aan de bak, want de achterstand op een plekje dat recht geeft op P/D is momenteel één punt. Misschien kunnen ze een voorbeeld nemen aan Dames 1, want zij zijn bezig aan een bijzonder indrukwekkende inhaalrace. Een maand geleden stond het team troosteloos onderaan, maar er worden nu wekelijks punten gepakt en het is zelfs nog een optie dat P/D vermeden wordt.

 

Aan de herenkant draait Heren 6 – zoals altijd – mee in de top van de 1e klasse ORV en draaide Heren 5 een stabiel seizoen in de middenmoot. Heren 4 daarentegen staat momenteel 2e en die plek geeft recht op P/D-wedstrijden voor een plaats in de promotieklasse. In dezelfde poule is het doek gevallen voor Heren 3; zij zullen komend seizoen spelen in de 2e klasse. De heren-equivalent van Dames 5 is Heren 2. De stap van 2e klasse naar promotieklasse bleek mee te vallen, maar directe handhaving blijkt aan het einde van de rit toch niet behaald te zijn. P/D-wedstrijden moeten degradatie naar de 1e klasse voorkomen. Fun fact: in een recente wedstrijd stond er bij Heren 2 slechts één speler ouder dan 18 in het veld. De basis werd aangevuld met 3 A- en 2 B-jongens, wat een duidelijk beeld geeft van de kracht van onze jeugd. Heren 1 staat momenteel in de middenmoot, die loopt van plek 3 tot plek 10.

 

Overzicht

 

CMV: 2 kampioenen, regiokampioenschappen op 20 mei

JC1: Kampioen (2e klasse)

JB1: 4e (2e klasse)

JA1: Kampioen (1e klasse) en 2e (Hoofdklasse)

MC1: 2e (2e klasse) en 4e (1e klasse)

MB1: 3e (2e klasse) en Kampioen (2e klasse)

MA1: Kampioen (1e klasse) en 4e (Hoofdklasse)

JA (NOJK): Halve Finale

MA (NOJK): Voorronde

 

H6: 3e (1e klasse ORV)

H5: 6e (3e klasse)

H4: 2e (1e klasse) (P/D-wedstrijden)

H3: 12e (1e klasse)

H2: 10e (promotieklasse) (P/D-wedstrijden)

H1: 8e (2e Divisie)

 

D7: 5e (5e klasse ORV)

D6: 5e (2e klasse ORV)

D5: 2e (3e klasse) (P/D-wedstrijden)

D4: 6e (2e klasse)

D3: Kampioen (2e klasse)

D2: 3e (promotieklasse) (P/D-wedstrijden?)

D1: 11e (2e Divisie) (P/D-wedstrijden?)